Wanneer we kijken naar een gezond en fit leven komen een aantal kenmerken bovendrijven. Denk aan een goede houding gedurende de dag/werkhouding, een goede conditie/uithoudingsvermogen, voldoende kracht, mobiliteit/stabiliteit en coördinatie (verweven door de blokken heen).

De 8 trainingsweken zijn verdeeld in 4 blokken van elk 2 weken. Tijdens elk blok worden alle aspecten behandeld waarbij de focus ligt op een van de kenmerken:

Blok 1: Houding

De focus ligt tijdens dit blok op houding. Veelal een onderschat onderdeel bij trainingen. Wanneer we snel resultaat willen zien en daarom direct inzetten op hoge intensiteit trainingen kan dit veel blessures en motivatieproblemen veroorzaken. Daarnaast is deze goede houding niet alleen van belang in de trainingsperiode, maar zeker ook in het dagelijks leven. Heb je na een lange dag weleens last van je rug, hoofdpijn of problemen met concentratie of focus? Dit kan zeker verminderen tijdens dit eerste blok.

Blok 2: Mobiliteit en Stabiliteit

Bij blok 2 gaat de focus meer richting mobiliteit en stabiliteit. Zeker met het vele zitten op een dag is de kans groot dat de mobiliteit in de heupen en de schouders vermindert is. Dit kan problemen opleveren wanneer je bewegingen boven de schouders of loopbewegingen uit wil voeren. Dit gaan we natuurlijk in het vervolg van de trainingen gebruiken en hopelijk vind je zo ook de motivatie om een actieve levensstijl aan te houden. Door de extra stabiliteit zal je merken dat de trainingen makkelijk en effectiever worden en je beter voorbereid bent op onverwachte situaties in het dagelijks leven.

Blok 3: Kracht


Kracht is het hoofddoel van blok 3. We hebben in de afgelopen weken geleerd hoe we het lichaam moeten gebruiken, spieren zijn al enigszins geactiveerd en klaar om meer kracht te gaan leveren. Door krachtoefeningen merken we dat niet alleen de spieren sterker worden, maar ook de botten en pezen worden sterker. Je zal merken dat je meer energie voelt in het dagelijks leven, je wat strakker en beter in je vel komt te zitten en de nachtrust ook kwalitatiever wordt.

Blok 4: Conditie

In blok 4 kunnen we de aandacht echt goed verleggen naar uithoudingsvermogen. Doordat we al 6 weken aan het trainen zijn, zijn we al echt een stukje fitter geworden en dat kunnen we gebruiken in dit laatste blok. De intensiteit kan nu echt de hoogte in en hierdoor zal de opname van zuurstof door je lichaam nog beter worden, je longinhoud zal vergroten en je hart zal makkelijker en meer bloed rond kunnen pompen. Na dit blok kun je de wereld aan. Ben jij klaar voor de uitdaging?!

Reacties zijn gesloten.