Stichting Gezondheidsboost heeft als doel om sporten en sociaal leren toegankelijk te maken voor kwetsbare kinderen in de leeftijf van 7 t/m 14 jaar oud. We doen dit door lokaal sport projecten op te zetten met meestal een looptijd van 10 maanden. In die periode laten we kinderen kennismaken met een variatie aan sporten en letten we op hoe zij zich motorisch gezien ontwikkelen.

We letten op hun motorische vaardigheid maar ook hun sociale ontwikkeling. We kiezen er bewust voor om met kinderen te werken in achterstandswijken of met kwetsbare kinderen. We geloven dat deze kinderen minder mogelijkheden hebben als anderen om zich door middel van sport fysiek en sociaal te kunnen ontwikkelen.

We werken volgens het ASM model (Athletic Skills Model) en hanteren methodische werkwijzen die voortkomen uit het welzijnswerk, waaronder outreachend werken. Door deze combinatie hebben wij een unieke methode in Nederland. We werken niet vanuit een club maar werken in het leefdomein van onze doelgroep, dit kan dus ook op straat zijn.

Reacties gesloten.